Rompetrol achiziționează trei paturi de terapie intensivă și aparatură medicală pentru Spitalul Județean Constanța

Pat de terapie intensiv[. FOTO KMG International

KMG International, sub brandul Rompetrol, a achiziționat și donat patru paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcții vitale, console cu injectomate, infuzomate, către secțiile de terapie intensivă ale Spitalului Județean Constanța – trei paturi cu aparatura completă pentru monitorizare și tratament pacienți, și Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș București – un pat cu echipamentul medical aferent. Paturile, în valoare de 143.000 de dolari, au fost achiziționate prin Fundația pentru SMURD.

Contribuția KMG International pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la aproximativ un milion de dolari.

„Criza sanitară generată de această pandemie ne afectează pe toți, presiunea pe cadrele medicale este în creștere, la fel și nevoile pacienților din secțiile de terapie intensivă din țară. Continuăm să fim solidari și încercăm să răspundem cât mai multor nevoi ale sectorului civil din această perioadă, fie că vorbim de probleme de sănătate, de educație, sau sociale. Împreună parcurgem mai ușor acest drum al provocărilor și tot împreună putem construi și reconstrui societatea așa cum ne dorim”, spune directorul departamentului Dezvoltare Corporativă al KMG International, Iskander Abdibaitov.

Echipamentele medicale donate acoperă întreaga gamă de cerințe clinice și oferă pacienților monitorizare și îngrijire pe termen lung, terapie intensivă, urgență sau îngrijire respiratorie la standarde înalte. Momentan la nivel național sunt peste 1.200 de persoane internate în unități de terapie intensivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*