Restricții de circulație în zona Peninsulară a municipiului Constanța, cu ocazia Bobotezei

Boboteaza din anul 2019, la Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Sărbătoarea creștină a Botezului Domnului Iisus Hristos va fi marcată la Constanța printr-o serie de manifestări cu caracter religios, de amploare, ce necesită o serie de măsuri suplimentare pentru buna desfășurare a evenimentelor.

Duminică, 5 ianuarie, de la ora 5:30, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va fi săvârșită Sfânta Liturghie, urmată de Slujba de Sfințire a Apei în fața Catedralei.

Luni, în ziua de Bobotează, de la ora 07:00, va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar de la ora 11:00, va avea loc o procesiune pe faleza Cazinoului, unde va avea loc slujba de Sfințire Mare a Apei. Nu va lipsi nici tradiția aruncării și recuperării Sfintei Cruci din Marea Neagră.

Pentru buna desfășurare a evenimentului religios, circulația autovehiculelor va fi restricționată după cum urmează:

  • în perioada 4 ianuarie, ora 18:00 și 6 ianuarie, ora 14:00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta, traficul fiind redirecționat pe strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino – strada Revoluția din 22 Decembrie 1989.
  • în perioada 5 ianuarie, ora 16:00 și 6 ianuarie, ora 14:00, se va interzice parcarea autovehiculelor, în perimetrul de siguranță, respectiv strada Revoluția din 22 Decembrie 1989 – strada Remus Opreanu, bulevardul Regina Elisabeta(zona sens giratoriu – strada Remus Opreanu).
  • luni, 6 ianuarie, traficul rutier va fi restricționat în intersecția bulevardului Regina Elisabeta cu strada Revoluția din 22 Decembrie 1989 și în parcarea de la Poarta 1.
  • tot luni, în intervalul orar 6:00 – 9:00, taximetrele nu vor mai staționa în stația din zona Poarta 1.

De asemenea, în funcție de valorile de trafic, vor fi dispuse măsuri suplimentare de restricționare a traficului, mai puțin autobuzele aparținând CT BUS, pe strada Termele Romane dinspre strada Traian și pe bulevardul Regina Elisabeta de la intersecția cu strada Arhiepiscopiei spre faleza Cazinoului.

Pentru asigurarea fluenței traficului și pentru evitarea incidentelor care pot apărea în timpul evenimentului religios, pentru public și riverani sunt disponibile următoarele parcări:

  • parcarea de pe strada Traian, în zona instanțelor de judecată,
  • parcarea de pe strada Termele Romane
  • parcarea de la Poarta 1.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*