Regulamentul Black Sea Bike intră la vot. Tu mai vrei să închiriezi o bicicletă cu asemenea reguli?

Stația Black Sea Bike este ascunsă de bănci. FOTO V. M.
Mobilier stradal. FOTO V. M.

Proiectul Black Sea Bike este una dintre ideile bune pentru oraș. Cu toate că are o întârziere considerabilă, Black Sea Bike ar putea să devină realitate în perioada imediat următoare. Consilierii Locali din Constanța votează pe 31 august 2016 regulamentul de funcționare pentru închirierea de biciclete.

La fel de grav este și faptul că în Constanța nu există decât o singură pistă de biciclete care are 800 metri, cea situată între zona Capitol și Muzeul de Artă Constanța, pe Bulevardul Tomis.

Ideile cuprinse în acest regulament, par însă făcute să-i descurajeze pe cei care vor să vadă orașul și să nu polueze aerul.

Bicicletele nu pot fi închiriate pe mai mult de două ore și totul se face pe baza unui card emis de Municipiul Constanța. Cardurile se dau doar constănțenilor și turiștilor care au peste 18 ani, sau celor de peste 14 ani dacă au acordul unui părinte.

Echipamentul poate fi luat doar între orele 7 și 22 și returnat până la ora 24.00. Cine nu aduce bicicleta înapoi în maxim 2 ore este sancționat cu blocarea cardului pentru o săptămână. La trei depășiri, nu mai ai voie să închiriezi biciclete timp de un an.

Dacă bicicleta nu este returnată în 12 ore, cel care a luat-o este considerat hoț și sunt sesizate automat organele de anchetă. Pierzi bicicleta de tot? Plătește 2430 lei pentru ea.

Ciudată este și regula legată de perioada anului în care nu poți să închiriezi o bicicletă. Dacă afară bate vântul sau între 1 decembrie și 1 martie, sistemul nu funcționează. În plus, cine ia o bicicletă și nu are unde să o returneze în timp se poate trezi cu cardul blocat doar pentru că rastelul este deja plin cu biciclete și timpul destinat returnării a expirat.

Sistemul de Bike Sharing va avea cinci puncte de distribuție pentru carduri, dar formularul poate fi completat și online.

Regulamentul impus de Primăria Constanța detaliază și modul în care trebuie să circule biciclistul. Acesta trebuie să-și aducă o cască de protecție și genunchere și nu are voie să circule pe aleile din parcuri sau din grădinile publice. În plus, nu ai voie să cedezi cardul unei terțe persoane.

Întregul document poate fi găsit pe site-ul Primăriei Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Sistemul de Bike Sharing din Constanța, pe repede-înainte. Primăria cumpără 20.000 de cartele și le vrea imediat | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*