VIDEO Record de invidiat la Peștera. Primăria reduce prețul apei la 90 bani/metru cub

Locuitorii comunei Peștera se pot considera cu adevărat norocoși. În timp ce peste tot în țară prețul apei potabile crește, la ei apa este din ce în ce mai ieftină.

Primăria și Consiliul Local au decis reducerea tarigului de alimentare cu apă la 90 de bani pe metru cub. Decizia este posibilă datorită investițiilor realizate prin automatizarea serviciului de alimentare cu apă care este în administrarea directă a administrației locale.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]“Consider că într-o ţară cu deosebite probleme financiare, cu o rată a șomajului ridicată şi cu o populaţie din ce în ce mai sărăcită, este de datoria autorităţilor publice să reducă birurile puse populaţiei. Noi cei din administraţia publică suntem în slujba cetăţenilor şi le reprezentăm interesele. De aceea avem obligaţia morală de a le furniza servicii de cea mai buna calitate la costuri cât mai reduse şi corecte.

La acest preţ de 90 de bani pe m3 de apă, primăria Peştera va înregistra şi o marjă de profit de peste zece procente, care va fi folosit pentru dezvoltare şi investiţii în comună”, susține primarul independent Valentin Vrabie.[/pullquote]

Prețul este cu mult mai mic față de cel oferit în alte localități. La Târgu Jiu, orașul cu tarife reduse, un metru cub de apă este 2,42 lei. Comparativ, buzoienii plătesc peste 4,4 lei pentru aceeasși cantitate. La Constanța, prețul unui metru cub de apă potabilă este, din luna martie 2015, 4,09 lei.

Peșterenii au deja serviciul de salubritate gratuit, beneficiază de Internet wireless cu un cost zero și Primăria susține toate cheltuielile elevilor și studenților din comună.

Peștera este o localitate cu 3500 de suflete situată la 60 de kilometri de Constanța.

Update: o știre video realizată pe această temă de către colegii de la Litoral TV.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*