RATC anunță schimbarea numărului de telefon la care se poate plăti prin SMS

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, începând de vineri, 15.09.2017, numărul de telefon dedicat achiziționării biletelor prin SMS este 7475.

Această opțiune este disponibilă tuturor clienților rețelelor Vodafone, Orange, Telekom și Digi Mobil. SMS-ul de comandă este gratuit pentru rețelele Vodafone și Digi Mobil, iar în rețelele Orange și Telekom este 0,05 euro+T.V.A.

Astfel, pentru cel mai utilizat dintre biletele R.A.T.C., biletul de o călătorie, tariful pentru plata prin SMS scade de vineri, de la 0,40 euro+ T.V.A. la 0,30 euro + T.V.A.
! ATENȚIE ! Achiziționarea biletului se face înainte de urcarea în autobuz. Valabilitatea biletelor se calculează din momentul primirii confirmării de finalizare a plății prin SMS.

SMS-ul de confirmare a plății precum și codul (format din 6 caractere alfanumerice) trebuie prezentate controlorului, în cazul în care acesta va solicita dovada achitării călătoriei.

Dacă un călător nu primește SMS de confirmare, atunci nu se consideră că are un bilet de călătorie valabil și nici nu este taxat de către furnizorul de telefonie mobilă. De asemenea, trimiterea unui SMS în timpul realizării controlului nu este acceptată.

Avantajele soluției de plată prin SMS:
• plata se face instantaneu, fără a fi necesară deplasarea la Casele de bilete și abonamente;
• contravaloarea titlului de călătorie achiziționat va apărea în următoarea factură telefonică sau va fi scăzută din creditul inițial, dacă este vorba de o cartelă telefonică preplatită;
• confirmarea plății biletului de călătorie va fi primită direct pe telefonul mobil într-un interval de până la 30 secunde de la trimiterea mesajului SMS către numărul 7475.

Pentru informații suplimentare sau semnalarea de disfuncționalități:
– tel. 0241.618.581
– email: office@ratc.ro

Pentru liniile 5-40 și 2-43 se va trimite textul L540 respectiv L243;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*