RAJA, convocată de Primăria Constanța în Comandamentul pentru Situații de Urgență. Primul weekend din octombtie aduce ploi abundente și temperaturi scăzute

Echipele RAJA au desfundat scurgerile. FOTO Primăria Constanța

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că începând din dimineața de 4 octombrie vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse vor cădea ploi care pot fi și sub formă de aversă, însoțite de descărcări electrice.

Prin cumulare cantitățile de precipitații vor depăși local 25 – 35 l/mp, izolat 40 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale în general de 45 – 55 km/h, temporar peste 60 km/h pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 18 grade, iar cele minime între 9 și 13 grade.

Primăria Municipiului Constanța a convocat comandamentul împreună cu SC RAJA SA, RATC, E-Distribuție Dobrogea, Confort Urban, ISU Dobrogea, Poliția Locală, Direcția Servicii Publice și Protecția Civilă.

Astfel, 42 de echipe sunt pregătite să intervină, dacă situația o impune, cu 16 autospeciale, 3 buldoexcavatoare, 6 echipe cu motopompe, 1 macara, 1 mașină cu braț hidraulic, 1000 de saci cu nisip și țapinari.

„Facem apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*