RAJA a anunțat reluarea furnizării apei în municipiul Constanța

Atenție, se oprește apa!

RAJA a anunțat că a fost reluată furnizarea apei în municipiul Constanța.

Județul Constanța se află în continuare sub averitizare de Cod Roșu! Echipele care asigură permanența depun, încă din cursul nopții trecute, eforturi susținute pentru a reporni sistemele care asigură furnizarea apei potabile, ori de câte ori se înregistrează fluctuații de curent. În multe localități se înregistrează căderi totale de tensiune, iar alimentarea cu apă este întreruptă.

În urmă cu puțin timp, echipele furnizorului de energie au reut să realimenteze cu tensiune toate sursele ce asigură debitul de apă necesar pentru municipiul Constanța. Imediat, s-au făcut manevrele necesare și s-a pornit pomparea către stația Palas, dar și către oraș. Având în vedere lungimea și diametrul rețelei pentru ca sistemul să intre în presiune și ca toți abonații din Constanța să aibă din nou apă la robinete la parametrii optimi este nevoie de o perioadă de câteva ore.

Totodată, a revenit curentul și la sursa Murfatlar ce asigură apa pentru localitățile Murfatlar, Poarta Albă, Nazarcea și Galeșu, dar și la sursele aferente localităților Nicolae Bălcescu și Poiana.

Astăzi – 26 noiembrie 2023, ora 17.00, situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei din județul Constanța este următoarea: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Culmea, Valu lui Traian, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia, Saligny, General Scărișoreanu, Plopeni, Negru Vodă, Cotu Văii, Pecineaga, Moșneni, Vânători, Istria, Nuntași, Mihai Viteazu, Vadu Oii, Crișan, Siriu, Crucea, Albești, Deleni, Dulcești, Aliman, Comana, Eforie Nord, Independența, Viroaga, Adamclisi, 2 Mai, Limanu, Vama Veche, Eforie Sud, Tuzla, Olteni și Ostrov.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*