Proiecte privind reabilitarea și modernizarea grădinițelor din Medgidia – aprobate în ședința ordinară

Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia
Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Miercuri, 22 noiembrie, a avut loc ședința Consiliului Local Municipal pentru luna în curs. Pe ordinea de zi au fost înscrise 13 proiecte inițiate de primarul Valentin Vrabie, proiecte care au întrunit în totalitate numărul de voturi pentru a fi admise.

 

La primele puncte au fost aprobate documentațiile tehnico-economice-faza DALI, actualizarea indicatorilor tehnico-economici și asigurarea cofinanțării de la bugetul local pentru Reabilitarea, modernizarea și dotarea următoarelor instituții de învățământ: Grădinițele Lucian Grigorescu, Ion Creangă, Piticot, nr. 3, 8, 11 și cea din Valea Dacilor, precum și a Colegiului Național Kemal Ataturk. Aceste investiții sunt cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală aprobat prin O.U.G. nr.28/2013, cu modificările ulterioare, subprogramul ,,Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor” și însumează o valoare totatală de aproximativ 17.903.484,50 lei.

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre pentru declararea ca Zonă Urbană Marginalizată (ZUM) – Zona Barăci Medgidia. Acesta este inclus în proiectul Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală Zona Marginalizată Medgidia ce se derulează în parteneriat cu Partener 1 Centrul de Instruire și Consultanță Labor și Partener 2 SC Alconst Design și are ca obiectiv reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea mariginalizată Medgidia prin implementarea mai multor măsuri.

La punctul următor a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea aderării Municipiului Medgidia la Asociația ,,Comunității Locale Riverane Dunării”. Misiunea comună este cooptarea în cat mai multe proiecte și parteneriate cu finanțare internațională și impact economic direct asupra comunităților, care să conducă la o reducere a decalajelor care separă țările din zona de amonte față de zona de aval a Dunării.

În ședința ordinară de miercuri a fost aprobat proiectul referitor la iniţierea procedurii de vânzare, în condiţiile art.123 alin.(3) şi (4) din Legea nr.215/2001 a imobilului teren proprietate privată a municipiului Medgidia, identificat cadastral sub nr.102602 precum și cel privind aprobarea trecerii unor bunuri imobile din domeniul privat în domeniul public al municipiului Medgidia.

La ultimul punct consilierii locali au votat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pe anul 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*