Programul manifestărilor dedicate Zilei Armatei în Constanța și Tulcea

Elciopterele Puma Naval la Ziua Marinei Române. FOTO Adrian Boioglu

Forţele Navale Române organizează ceremonii militare şi religioase, activităţi culturale şi acţiuni de reprezentare cu prilejul sărbătoririi „Zilei Armatei României”, marţi, 25 octombrie, în garnizoanele de marină, astfel:

Constanţa
09.00 – Ceremonie militară și religioasă pentru comemorarea militarilor români căzuți pe câmpul de luptă pentru independenţa şi suveranitatea ţării și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor căzuți în al Doilea Război Mondial din Cimitirul Central;
11.30 – Ceremonie militară și prezentare de tehnică militară în Piața Ovidiu.
Mangalia
10.00 – Ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Complexul Monumental din Piaţa Republicii.

Tulcea
09.45 – Ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din municipiu;
12.00 – Întâlnirea militarilor de la Flotila Fluvială cu veteranii de război, expunere cu tema „Armata Română în cadrul Alianţei Atlanticului de Nord” la Cercul Militar.

Babadag
09.00 – Ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor din localitate.
La festivităţi vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale Române, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membrii ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere, oficialităţi ale administraţiilor locale.

ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI este sărbătorită în fiecare an, de către militarii români, aducând prinosul recunoştinţei lor, celor care au eliberat ultima palmă de pământ românesc. La 25 octombrie 1944, ostaşii români au eliberat oraşul Carei, fiind aşezată borna de hotar pe ultima brazdă din teritoriul României.

ARMATA ROMÂNĂ a fost, este şi va fi apărătorul poporului şi al patriei, nădejdea naţiunii la ceasuri de grea cumpănă ale istoriei. Aşa a fost în Războiul de Independenţă, în perioada războiului de întregire a neamului, în cele două războaie mondiale, în timpul evenimentelor din decembrie 1989, aşa cum va fi întotdeauna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*