Primarul Florin Mitroi atrage atenția asupra unor știri false cu privire la vânzări de terenuri pentru construcția de locuințe în Valu lui Traian

Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Primarul localității Valu lui Traian, Florin Mitroi, a atras miercuri, 27 iulie, atenția asupra unor știri false promovate în mediul online cu privire la vânzări de terenuri ce au categorie de folosință agricolă, dar sunt promovate spre vânzare ca și suprafețe pe care se pot construi locuințe.

„Având în vedere faptul că în mediul online au apărut în ultima vreme diverse anunțuri publicitare ce vizează promovarea spre vânzare a unor suprafețe de terenuri situate în extravilanul sau în intravilanul agricol al localității Valu lui Traian, respectiv terenuri ce nu au Reglementare urbanistică definitivă, în mod special cu privire la efectuarea investițiilor, că pe rază localității Valu lui Traian nu există în dezvoltare cartiere rezidențiale”, a precizat primarul Florin Mitroi.

El spune că orice persoană interesată să achiziționeze terenuri pe rază UAT Valu lui Traian să facă o solicitare de emitere a unui certificat de urbanism de informare pentru a ști cu certitudine care sunt regimul juridic și tehnic al terenului ce urmează să fie achiziționat.

„Este știut faptul că Primăria Valu lui Traian a făcut și acum aproximativ opt ani acesta informare, având în vedere că și atunci diverși cetățeni au fost păcăliți și informați eronat de către diverse agenții imobiliare sau proprietari de terenuri cu privire la destinația prezența și viitoare a suprafețelor promovate spre vânzare. Frecventele expresii <<Parcela se află în imediată apropiere a noului cartier rezidențial care este deja în aprobare la primăriei>>, sau <<terenul face parte din cartiere aflate deja spre aprobare la Primărie>>, sunt total false și ar trebui să atragă atenția persoanelor interesate în achiziționarea acestor terenuri”, a explicat edilul.

Potrivit acestuia, la nivelul Primăriei comunei Valu lui Traian nu există în analiză documentații care să vizeze aprobarea de cartiere rezidențiale și nici nu există în dezvoltare cartiere rezidențiale.

„În consecință, atragem atenția pe acesta cale cetățenilor ce intenționează să achiziționeze terenuri pe rază localității Valu lui Traian asupra faptul că informarea corectă cu privire la regimul juridic și tehnic al unui teren se face de către primăria pe raza căreia se află terenul, la solicitarea persoanelor interesate. Administrația publică locală atrage atenția asupra faptului că în mediul online sunt promovate spre vânzare cu rea intenție terenuri pe care, în prezent și în viitor, nu se poate face decât agricultură”, a mai transmis primarul Florin Mitroi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*