Primarul Decebal Făgădău vrea facilități fiscale pentru constănțenii și companiile care au datorii la bugetul local

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Constanța a anunțat că edilul Decebal Făgădău, supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind instituirea unor facilități fiscale la nivelul orașului Constanța.

Constănțenii care au datorii la 31 decembrie 2018 la bugetul local al municipiului Constanța, persoane fizice și juridice, vor avea astfel posibilitatea să achite obligațiile fiscale principale restante fără a mai achita și accesoriile aferente acestora.

„Calendarul dezbaterii este următorul: până pe 30 septembrie aștept propunerile și sugestiile dumneavoastră, pe 31 octombrie voi supune aprobării Consiliului Local acest proiect de hotărâre, iar începând cu 1 noiembrie și până pe 15 decembrie inclusiv, completând o simplă cerere și efectuând plata datoriei de bază veți putea beneficia de scutiri”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Proiectul poate fi consultat:

  • pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa www.primaria-constanta.ro la rubrica „Transparență decizională” şi la sediul acesteia situat pe Bd. Tomis nr. 51;

http://www.primaria-constanta.ro/transparenta/transparenta-decizionala-legea-52-2003

  • pe site-ul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local www.spit-ct.ro la rubrica „Transparență decizională” sau la sediile acestuia, situate pe Bd. Tomis nr.112, str. Sulmona nr. 22, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan, nr. 3 și Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C.

https://www.spit-ct.ro/transparenta-decizionala

La nivelul municipiului Constanța, există un număr de 30.175 contribuabili (7.956 persoane juridice și 22.219 persoane fizice) care înregistrează debite restante la data de 31 decembrie 2018.

Cuantumul datoriilor se ridică la aproximativ 202 milioane lei (202.654.881 lei), din care accesoriile care ar putea fi anulate sunt în cuantum de aproximativ 61 milioane lei (61.536.388 lei).

Procedura este foarte simplă și presupune achitarea integrală, până la data de 15 decembrie inclusiv, a anului curent, a obligațiilor principale restante la data de 31 decembrie 2018, precum și a obligațiilor principale și penalitățile datorate pentru anul 2019.

De asemenea, tot până la data de 15 decembrie inclusiv, persoanele fizice și juridice interesate trebuie să depună la SPIT o cerere de anulare a accesoriilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*