Primăria Mangalia și compania Polaris combat insectele din avion. Apicultorii sunt avertizați să-și protejeze albinele

Avion folosit pentru dezinsecție. FOTO Facebook / Cristian Radu
Avion folosit pentru dezinsecție. FOTO Facebook / Cristian Radu

Primăria municipiului Mangalia, în colaborare cu firma de salubrizare Polaris, a demarat acţiunea de combatere aviochimică (delarvizare).

Au fost tratate zonele umede, bălţile şi lacurile de pe raza oraşului şi din staţiunile aferente, pentru distrugerea şi prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale unor insecte. Astfel, un avion edilitar a împrăştiat insecticid de tipul “Vectobac”, substanţă avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti.

Înainte de a fi demarată acţiunea de delarvizare, Compartimentul de mediu ai Poliţiei Locale a înştiinţat apicultorii şi sercicultorii de pe raza localităţii să îşi protejeze familiile de albine şi crescătoriile de viermi de mătase, de substanţa toxică. În perioada următoare, după etapa de igienizare și ecologizare a spaţiilor verzi, Primăria Mangalia va demara şi acţiunea de dezinsecţie împotriva căpuşelor, ţânţarilor, muştelor, puricilor, precum şi a păduchilor, ploşniţelor sau a altor insecte dăunătoare de pe raza oraşului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*