Primăria Constanța vrea un UNTOLD mai mic la malul mării. Organizatorii festivalului au anunțat, deocamdată, doar o intenție de dezvoltare

Decebal Făgădău și organizatorii UNTOLD
Decebal Făgădău și organizatorii UNTOLD

Constanţa îşi propune să devină polul distracţiei în Europa şi îşi doreşte un festival pe măsură. Organizatorii UNTOLD sunt interesaţi de posibilitatea dezvoltării unui nou festival la Marea Neagră.

Primăria Constanța și-a anunțat astăzi intenția în cadrul unei conferințe de presă de a pune litoralul românesc pe harta internațională a destinațiilor turistice de tip festival prin organizarea unui eveniment muzical de amploare. În acest sens, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău i-a invitat pe reprezentanții celui mai popular festival din Europa, UNTOLD, pentru a discuta posibilitatea dezvoltării unui nou proiect pe litoralul Mării Negre. Proiectul municipalității constănțene coincide cu planurile de viitor ale organizatorilor UNTOLD care, după succesul de la Cluj-Napoca, își doresc să dezvolte noi concepte de evenimente în România, iar primul dintre acestea ar putea fi pus în practică la Constanța.

Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanța: „Constanţa merită să găzduiască cel mai important festival desfăşurat în aer liber, la malul mării. Putem să ne lăudăm cu o infrastructură unicat în Europa, iar prezenţa celor de la UNTOLD lângă mine este o dovadă că ne dorim să lucrăm cu cei mai buni. Economia oraşului va avea extrem de mult de câştigat, iar Constanţa va deveni un punct important pe harta festivalurilor din Europa. Un astfel de eveniment major va atrage mii de turişti străini și români. Asta se traduce prin promovare internaţională nu doar pentru oraşul Constanţa şi stațiunea Mamaia, ci pentru tot litoralul şi Delta Dunării”.

La fel ca și în cazul festivalului organizat în Cluj-Napoca, care prin campaniile sale a pus în valoare Transilvania, reprezentanții UNTOLD recunosc potențialul turistic al litoralului românesc și își doresc ca un nou proiect dezvoltat în această zonă să aducă un plus de imagine litoralului românesc, deschizând și mai mult apetitul străinilor pentru Marea Neagră. La întâlnirea de astăzi a fost prezent Bogdan Buta, Director General UNTOLD, care s-a declarat încrezător în planurile de dezvoltare pe termen lung ale primarului Decebal Făgădău, spunând că deschiderea municipalității constănțene pentru proiecte de anvergură, alături de viziunea și experiența organizatorilor UNTOLD, poate da naștere unui nou proiect de succes, 100% românesc, care să devină o atracție internațională.

Bogdan Buta, director general UNTOLD: „Dorim să dezvoltăm un festival cu o poveste și o identitate nouă, care să se muleze pe potențialul și specificul zonei. Subliniem faptul că vrem să dezvoltăm un nou concept aici pe litoral. Vom trata cu același profesionalism ca și până acum și evenimentul pe care ni-l dorim aici. Vrem să gândim acest festival în așa fel încât să devină unic în Europa și pentru asta vom aloca toate resursele necesare. La prima ediție a festivalului UNTOLD, în 2015, valoarea bugetului s-a ridicat la 5 milioane de euro, iar când lucrurile se vor concretiza aici, prima ediție a noului festival de pe litoralul românesc va beneficia de aceeași seriozitate, inclusiv financiară. Dacă UNTOLD a devenit încă de la prima ediție cel mai mare festival din România, prin dezvoltarea celui de-al doilea proiect major, ne propunem să ne consolidăm primele două poziții în topul celor mai mari și a celor mai dorite evenimente muzicale din țară“.

Rezultatul acestor întâlniri se va concretiza prin semnarea unui protocol între cele două părţi, urmând ca în perioada următoare să aibă loc noi întâlniri cu autorităţile locale, pentru a fi găsite cele mai bune variante şi soluţii pentru implementarea acestui proiect.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*