Primăria Constanța ia măsuri anti-caniculă

Caniculă pe litoral. FOTO howitworksdaily.com
Cum să vă protejați de caniculă. FOTO howitworksdaily.com

Având în vedere că prognoza meteo indică pentru mâine, 23.07.2016, temperaturi destul de ridicate și grad de disconfort termic accentuat, cu indice temperatură/umezeală (ITU) care depășește 80 de unități, Primăria municipiului Constanța a asigurat ca măsuri de prevenție, dozatoare de apă rece pentru a veni în sprijinul constănțenilor, în următoarele locații:

1. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski;

2. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Tomis II;

3. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Casa de Cultură;

4. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Faleză Sud( Poarta 6);

5. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în Parcul Tăbăcărie – Țara piticilor;

6. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în piațeta Badea Cârțan;

7. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la CET;

8. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Gară;

Pe lângă cele 8 centre, Primăria Constanța în parteneriat cu S.C. RAJA S.A. au amplasat alte trei corturi dotate cu dozatoare de apă rece în următoarele locații:

1. City Park Mall

2. Delfinariu, stație RATC cu direcția de mers spre Mamaia;

3. Tomis III, în apropiere de A.N.A.F.

Mai mult, Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa are în planul său de măsuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, asigurarea fiecărui punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care va acorda asistenţa medicală de urgenţă între orele 10:00 și 18:00. În plus, în cazul în care situația o va impune, se asigură stropirea carosabilului.

Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, rugăm cetăţenii să evite expunerile la soare în special în intervalul 12-16, iar în cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și consumul de lichide.

Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la nr. de tel. 0241/55.00.55  și 0241/48.81.66.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*