Primăria Constanța continuă proiectul “Efort Comun pentru un viitor mai bun”. Prima campanie de sterilizare gratuită din 2022 pentru animalele de rasă comună începe pe 11 ianuarie

Câine fără adăpost. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International continuă proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun cu prima campanie de sterilizare gratuită destinată exclusiv animalelor comunitare, care se va desfășura în perioada 11 ianuarie –  4 februarie, la sediul Biobaza.

”Continuăm proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun cu o primă campanie de sterilizare gratuită în 2022. În cadrul acestui proiect, alături de Four Paws International și Primăria Constanța, ne-am propus în acest an mai multe acțiuni și programe centrate pe gestionarea umană a înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună din oraș și pe bunăstarea acestora. Îi invităm, așadar, pe constănțeni să răspundă la fel de receptiv și să acționeze în continuare responsabil, profitând de campaniile pe care le derulăm alături de partenerii noștri și în acest an în Constanța” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

„O comunitate sănătoasă se construiește printr-un efort comun. Începem 2022 cu o nouă campanie de sterilizare în masă prin care vrem să aducem schimbări pozitive în viața orașului. Partenerii de la Animal Society revin la Constanța pentru ca împreună să devenim mai responsabili în ceea ce privește animalele cu sau fără stăpân. Ne exprimăm speranța că cetățenii vor răspunde din nou apelului nostru și vor aduce animalele fără stăpân la sterilizat sau vor sprijini echipele Animal Society de pe teren în misiunea lor. Împreună putem schimba în bine viața oamenilor și a animalelor din Constanța”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună.

Sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 Lei.

Cei interesați pot înregistra o programare prin apel la numărul de telefon 0754 208 630, începând cu data de 11 ianuarie, când echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa exclusiv pentru animalele de rasă comună, la sediul Biobaza din str. Vârful cu Dor nr. 5.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*