Primăria Constanța continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor din oraș

Continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor din oraș. FOTO: Primăria Constanța

Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor din oraș și acționează atât în parcuri, cât și în cartiere, acolo unde există vegetație uscată ce poate deveni un pericol. Zilele acestea, personalul specializat acționează pe bulevardul Lăpușneanu, pe străzile Soveja, Cișmelei și Hortensiei, precum și în cartierul Inel II pe aleea Berzelor și Bravilor, în cartierul Palas, pe strada Elena Cuza.

În luna decembrie, echipele vor interveni în zona centrală, pe str. D. Bolintineanu, Sabinelor, Siretului, Bd. Mamaia, precum și la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru și la Grădinița Perluțele Mării.

„Menționăm că lucrările de toaletare/ corecție a arborilor se realizează după reguli stricte, în perioada de repaus vegetativ a arborilor pentru a nu afecta echilibrul biologic al acestora”, au precizat reprezentanții instituției.

Multe dintre lucrările de toaletare și corecție care au loc în aceste zile sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari. Solicitările de toaletare depuse în timpul anului care nu au reprezentat o urgență au fost programate pentru perioada în care se recomandă astfel de intervenții asupra coroanei arborilor. În cazurile de urgențe, respectiv fenomene meteorologice nefavorabile, echipele municipalității acționează imediat pentru evitarea oricărui pericol.

„Facem apel la constănțeni să nu lase mașinile în zonele în care se lucrează pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor și pentru a evita riscul ca unele dintre crengile tăiate să cadă pe autoturisme. De asemenea, rugăm locuitorii municipiului să înțeleagă că grămezile cu material lemnos depozitat în urma intervențiilor sunt ridicate de lucrători în cel mai scurt timp posibil”, au mai transmis sursele citate. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*