Primăria Constanța cheltuie 4 milioane de lei pentru iluminatul festiv, dublu față de anul trecut

Piața Ovidiu cu luminițe de crăciun. FOTO Adrian Siea jurnaldenavetist.ro
Piața Ovidiu cu luminițe de crăciun. FOTO Adrian Siea jurnaldenavetist.ro

Primăria Constanța organizează licitație pentru împodobirea orașului. Suma pe care administrația locală este dispusă să o ofere pentru o lună și jumătate de luminițe este de aproape 4 milioane de lei.

Anunțul de licitație împarte “Iluminatul Festiv pe perioada sărbătorilor de iarnă” în trei loturi diferite. Cea mai mare sumă, cea de 3,3 milioane de lei merge către străzile din municipiul Constanța. Primăria vrea să pună beculețe colorate pe străzile din zona centrală și în cartierele Peninsulă, Poarta 6, KM. 4-5, KM 5, Viile Noi, Tomis Nord, Faleză Nord, Palazu Mare, Compozitorilor, Baba Novac inclusiv intersecţiile, sensurile giratorii şi intrările în oraş.

Lotul II este mult mai ieftin și acoperă zona Peninsulară. Luminițele din Piața Ovidiu vor scoate din bugetul local 190.526 lei.

Ultima zona avută în vedere de administrația locală este Parcul Tăbăcărie și Țara Piticilor, acolo unde va fi amplasat Orășelul Copiilor. Suma alocată depășește 417.000 lei.

Firma care va câștiga licitația are la dispoziție 15 zile pentru montatul instalațiilor. Luminițele trebuie să fie funcționale pe 1 decembrie 2016 și să rămână pe poziție până pe 15 ianuarie 2017. O cerință specială a Primăriei este ca fiecare dintre cele trei loturi să fie conceput de către un arhitect sau designer. Data limită de înscriere la licitație este de 25 octombrie 2016.

De remarcat că bugetul din acest an este mai mult decât dublul celui de anul trecut. În 2015, Primăria Constanța a cheltuit 1,8 milioane lei pentru montarea/demontare instalațiilor și închirierea lor pentru o lună.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*