Primăria Constanța anunță că peste 600 de arbori vor fi plantați în oraș în sezonul toamnă-primăvară

Peste 600 de arbori vor fi plantați în Constanța în sezonul toamnă-primăvară. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța anunță că a demarat miercuri, 17 noiembrie, plantările de toamnă.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, perdeaua verde de pe bulevardul Tomis a fost îmbogățită cu 140 de salcâmi. Acțiunea de plantare a fost realizată ținând cont de particularitățile climei și solului. Salcâmul face parte din categoria arborilor cu lemn de esență tare, având o rezistență bună la ger și secetă.

„Primăria Constanța va continua înverzirea a cât mai multor zone din oraș, astfel încât să ne putem bucura de un oraș mai sănătos și de un aer curat. Atât timp cât condițiile meteorologice vor fi prielnice, vor avea loc mai multe acțiuni de plantare inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate Spații Verzi. Peste 600 de copaci vor fi sădiți pe aliniamentele stradal și în parcuri, prin programul derulat de administrația locală. Vor fi plantați arbori din speciile Celtis australis (Sâmbovină), Acer platanoides(Arțar), Prunus mahaleb(Vișin turcesc) și Betula ssp(Mesteacăn)”, au transmis sursele citate.

Aceștia fac apel la constănțeni să protejeze plantațiile nou-înființate și în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a arborilor să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat  Primăria Constanţa și  0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*