Primăria Constanța a împrăștiat momeală otrăvită pentru șobolani. Iată locurile de care trebuie să te ferești

Primăria Constanța, la vânătoare de șobolani

Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul de Dotări Urbane, Ecarisaj și Dezinsecție, execută săptămânal acțiuni de deratizare prin amplasarea de momeli toxice protejate în crăpături, galerii, guri de canalizare sau în stații de intoxicare, marcate și inscripționate corespunzător. Acestea conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate).

În orașul Constanța din cauza specificului orașului: estival, portuar, aglomerat în perioada mai – septembrie, etc, șobolanii se dezvoltă într-un ritm mult mai alert și au la dispoziție foarte multă hrană alternativă, iar combaterea lor trebuie să fie susținută (interval de maxim 7 zile între tratamente).

Pentru că produsele folosite sunt extrem de toxice, stațiile de intoxicare sunt amplasate în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății populației, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile sunt transportate în siguranță maximă, neexistând posibilitatea împrăștierii accidentale a acestora. Ambalajele de orice fel, resturile de momeli, neconsumate și cadavrele rozătoarelor rezultate în urma deratizării sunt strânse și depozitate în magazia prestatorului fiind transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract.

În cazul în care momeala depusă a fost consumată, se complează cu momeala proaspată. În locurile unde momeala nu a fost consumată și s-a constatat prezența rozătoarelor se ridică momeala neconsumată, fiind înlocuită cu un alt tip de momeală. Rugăm populația să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi și să se comporte în spirit civic.

Stațiile de intoxicare sunt marcate corespunzător cu imaginea “cap de mort” și instrucțiuni specifice conform normelor Uniunii Europene. În perioada 15.08 2016 – 20.08.2016 au fost amplasate în toate cartierele municipiului aproximativ 1.000 buc. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente.

 

LOCATII SPATII   VERZI

NR. STAȚII DE INTOXICARE AMPLASATE
ZONA BDUL. 1 MAI – ABATOR75
ZONA KM 4/540
BDUL. AUREL VLAICU – ZONA VIILE NOI25
ZONA CET25
ZONA FALEZA SUD – POARTA 650
ZONA CASA DE CULTURA20
ZONA TROCADERO – DACIA20
ZONA TOMIS III, II, I80
ZONA ICIL20
ZONA INEL90
ZONA I.C. BRATIANU20
ZONA CENTRALA – PENINSULARA60
ZONA FALEZĂ NORD35
ZONA TOMIS NORD150
STAȚIUNEA MAMAIA60
CIMITIRE200
PARCURI, PROMENADE ȘI SCUARURI100

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*