Primăria comunei Mihai Viteazu anunță că plata taxelor și impozitelor locale poate fi făcută și în rate

Mihai Viteazu, vedere aeriană. FOTO Paul Alexe

Primăria comunei Mihai Viteazu le aduce la cunoștință locuitorilor că au timp la dispoziție până în luna septembrie pentru a-și achita taxele și impozitele locale fără penalități. Cei care le achită însă integral, până la 31 martie, au parte de o bonificație de 10 la sută.

„Locuitorii comunei noastre pot plăti taxele și impozitele locale chiar dacă nu au primit înștiințarea de plată. Dacă se achită integral impozitul, până la data de 31 martie, se acordă o bonificație de 10 la sută”, spune viceprimarul Adrian Costache.

El a precizat că plățile pot fi făcute deocamdată numai în numerar, la sediul primăriei, dar, în viitor, se are în vedere implementarea mai multor modalități de plată, inclusiv un terminal POS unde să se poată achita cu cardul bancar.

„În acest moment se poate achita doar în numerar, la biroul taxe şi impozite. S-a luat în calcul și achiziția unui sistem POS, unde cetățeanul va putea plăti cu un card bancar. Facem pași și în această direcție, de a simplifica procesul în beneficiul cetățeanului. Momentan, la sediul Primăriei au fost desemnate două persoane, care vor pune la dispoziția cetățenilor, contribuabililor, orice informație este necesară cu privire la achitarea taxelor și impozitelor locale. Acesta sunt o importantă sursă de venituri pentru comuna noastră, venituri care, ulterior, se întorc în investiții realizate în beneficiul nostru, al tuturor”, a explicat edilul.

Plata impozitelor şi taxelor locale, cât şi a altor sume datorate bugetului local, se poate efectua zilnic, de luni până joi, între orele 08.30 și 16.30, iar vinerea în program 08.30 – 13.00. Plățile pot fi făcute integral, sau în rate, iar pentru cei care le achită până la finalul lunii septembrie nu vor fi percepute penalități.

„Impozitul, taxele, pe clădiri, terenuri, mijloacele de transport etc, se pot plăti și în rate, lunare, trimestriale, așa cum poate fiecare. Este de reținut faptul că până la 30 septembrie nu vor fi percepute penalități de întârziere. Așa că îndemn oamenii să achite taxele, așa cum poate fiecare, până la această dată”, a mai spus viceprimarul Adrian Costache.

Mai multe informații pot fi obținute la sediul Primăriei Mihai Viteazu, la numărul de telefon 0241/767.130, ori prin email, la adresa primaria_mv@hotmail.com.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*