Prima zăpadă din această iarnă. Unde suni dacă drumurile sunt blocate

Drum închis de zăpadă. FOTO V.M.
Drum închis de zăpadă. FOTO V.M.

Pe drumurile din județul Constanța se circulă la această oră fără dificultate. Consiliul Județean Constanta, prin Regia Autonomă Județeană de Drumurilor și Poduri (RAJDP) a intervenit cu material antiderapant în toate localitățile unde s-a depus stratul de zăpadă.

Astfel, din fiecare secție a RAJDP din localitățile Hârșova, Tariverde, Cuza Vodă, Torpaisar și Băneasa au intervenit pe drumurile județene câte patru utilaje de deszăpezire. De asemenea, în localitățile Cuza Vodă și Băneasa s-a acționat deja cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului.

“S-a intervenit în intervalul 13-16. Acum drumurile sunt “negre”, neacoperite de zăpadă dar ude. Se va actiona cu material antiderapant la noapte când temperaturile vor fi negative pentru a preîntâmpina formarea poleiului. Toți șefii de secții sunt la posturi pentru coordonarea responsabililor de traseu”, a declarat Lucian Lungoci, șeful RAJDP Constanța. 

Echipele de intervenție ale RAJDP asigură permanența în această perioadă, iar locuitorii județului pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon: 0735.00.88.02,  0241.693.527.

vând în vedere fenomenele meteorologice și temperaturile scăzute înregistrate astăzi, 0-3 grade C ziua și între -5 și -1 grade C noaptea, Primăria Municipiului Constanța acționează deja pe străzile din municipiu cu 8 sărărițe, care împrăștie clorură de calciu în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă și în intersecții.

În funcție de evoluția meteo, dacă stratul de zăpadă va depăși 10 cm, se va acționa cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului.

Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la nr. de tel:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*