Prima victimă a mării a fost înregistrată la Eforie Nord. A intervenit elicopterul SMURD

Elicopter SMURD
Elicopter SMURD

Pe plaja Belona din Eforie Nord s-a înregistrat primul accident prin submersie din această vară. Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 12.20, la fața locului fiind trimis un echipaj medical al SAJ, dar și elicopterul SMURD. Victima, un bărbat de 54 de ani, din Prahova, a fost scos pe mal în stare de inconștiență. În urma manevrelor de resuscitare, cadrele medicale au reușit să îi repornească cordul. După ce starea pacientului a fost stabilizată, acesta a fost preluat de către elicopterul SMURD, fiind transportat la Spitalul Județean Constanța.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa informează cetăţenii cu o serie de reguli şi măsuri ce trebuie respectate în scopul prevenirii acestor evenimente nedorite:
– frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
– respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
– evitaţi scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
– nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
– nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
– nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*