Președintele Consiliului Județean Constanța: “Autoritățile centrale nu au alocat bani unităților spitalicești din județ”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, la Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene. FOTO CTnews.ro

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a anunțat că autoritățile centrale nu au alocat bani unităților spitalicești din județ, sume necesare pentru asigurarea cazării și a trei mese pe zi pentru personalul medical care lucrează în ture sau gărzi.

Marius Horia Țuțuianu a anunțat marți seara, pe pagina sa de Facebook, că Viața merge înainte – Constanța merge înainte! este deviza sub care autoritățile și cetățenii își desfășoară activitatea pentru a se proteja și a-i proteja pe cei dragi de această pandemie.

“Toate eforturile noastre, ale reprezentanților statului, ar trebui să fie concentrate în acest sens. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, țin să mulțumesc fiecărui om din spitalele constănțene. Acești EROI în halate albe au reușit să gestioneze cu profesionalism și dedicare această criză doar bazându-se pe fondurile alocate de la bugetele autorităților locale, cărora se adaugă sponsorizările din partea reprezentanților societății civile, în fața cărora mă înclin. Vă spun aceste lucruri pentru a înțelege încă o dată că autoritățile centrale, deși au intrat într-o retorică politică și populistă, nu au alocat bani unităților spitalicești din județul Constanța”, a afirmat președintele Consiliului Județean Constanța.

El a cerut autorităților centrale să aloce bani pentru unitățile spitalicești din județ.

“Așadar, domnilor guvernanți, vă aduc la cunoștință că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, i-am solicitat prefectului – reprezentant al Guvernului în teritoriu, precum și președinte al CJSU, urgentarea demersurilor cu privire la alocarea de la bugetul de stat către bugetele autorităților locale, a sumelor necesare pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor Ordonanței Militare nr. 7 în ceea ce privește asigurarea cazării și a 3 mese pe zi pentru personalul sanitar care lucrează în sistem de ture sau gărzi, în contextul în care bugetele autorităților locale au fost diminuate substanțial încă de la începutul anului”, a mai transmis Marius Horia Țuțuianu.

El spune că tot marți a solicitat activarea mecanismelor pentru declararea stării de calamitate din cauza secetei pedologice în județul Constanța. Solicitarea este întemeiată pe rapoartele ANM cu privire la instalarea unei secete pedologice puternice și extreme în zona Dobrogei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*