Premieră în România – prima ședință a Federației Sindicatelor Europeane a Transportatorilor de după al Doilea Război Mondial

Secretarul General ETF Eduardo Chagas și Președintele ETF Frank Moreels sunt prezenți la întâlnirea de la București. FOTO SLN

La București în Sala Parlamentului se desfășoară pe 23 și 24 mai, lucrările Comitetului Executiv ETF (European Transport Workers Federation) – brațul european al ITF.

Este pentru prima data după cel de-al doilea război mondial când Federația Sindicatelor din Transporturile Europene a decis să vina în România pentru desfășurarea lucrărilor ședinței Comitetului Executiv.

ETF este partener în Comitetul de Dialog Social al Uniunii Europene în domeniul transporturilor și serviciilor publice.

„Alegerea României nu este deloc întâmplătoare. Anul acesta sărbătorim centenarul dar nu trebuie să uităm că și mișcarea sindicală din România, reprezentarea lucrătorilor din transporturi, drepturile lucrătorilor din acest sector au avut de suferit. În acest mod se atrage atenția autorităților față de problemele grave cu care se confruntă sectorul și totodată se arată solidaritatea sindicală europeană de care se bucură mișcarea sindicală din România“ a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul SLN și reprezentant ITF în România.

Lucrările C.Ex.ETF se desfășoară sub egidă “Fair Transport for Europe” și sunt prezenți Secretarul General ETF Eduardo Chagas și Președintele ETF Frank Moreels precum și ceilalți membri ai Comitetului Executiv. La lucrări sunt invitați reprezentanți ai majorității sindicatelor din sectorul transporturilor din România dar și din întreaga Europa.

Pe 23 mai se împlinesc 22 de zile de greva la căile ferate franceze, iar participanții la întâlnirea de la București s-au arătat solidari  cu manifestații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*