Prefectura Constanța: „Aplicațiile care generează declarații pe proprie răspundere, nu sunt recunoscute”

Descarcă declarația pe propria răspundere și completeaz-o atunci când ai nevoie să intri sau să ieși dintr-o localitate carantinată.

Prefectura Constanța atrage atenția că în ultimele ore au apărut în mediul online mai multe aplicații care generează declarații pe proprie răspundere, dar acestea nu sunt recunoscute, astfel că cei ce le folosesc riscă să fie sancționați.

„Facem precizarea că astfel de aplicații nu sunt recunoscute de forțele de ordine, nu respectă prevederile ordinului de carantinare și nu există garanția faptului că dezvoltatorii aplicațiilor au dreptul să fie operatori de date cu caracter personal”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

Aceștia precizează faptul că poate fi folosită declarația pe proprie răspundere tipizată sau poate fi redactată și de mână, cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip – numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Descarcă declarația pe propria răspundere și completeaz-o atunci când ai nevoie să intri sau să ieși dintr-o localitate carantinată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*