Pompierii militari constănțeni au executat peste 300 de misiuni într-un weekend plin de intervenții

Pompierii constănțeni au executat peste 300 de misiuni într-un weekend plin de intervenții salvatoare. FOTO: ISU „Dobrogea”

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost în alertă, în perioada 29 – 30 iunie, executând 314 misiuni în diverse situații de urgență.

Potrivit ISU Constanța, din cele 314 intervenții, majoritatea, respectiv 267, au fost pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale. Pompierii militari au fost prezenți prompt în cazul a 18 incendii, reușind să localizeze și să lichideze focarele, limitându-se doar la pagube materiale.

Accidentele rutiere au fost o altă provocare pentru pompierii constănțeni, care au gestionat 11 astfel de situații soldate cu 14 victime. Echipajele SMURD și Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit pentru a acorda asistență medicală la fața locului, iar 11 dintre victime au necesitat ulterior transportul la spital.

În plus, echipajele ISU „Dobrogea“ au fost solicitate în alte 18 situații diverse, inclusiv deblocări de ușă, asigurarea măsurilor PSI la decolare/ aterizare a elicopterului SMURD și salvarea animalelor captive în medii ostile vieții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*