Pompierii constănțeni au executat peste 500 de misiuni în minivacanța de Rusalii

Incendiu. FOTO ISU Constanța

În perioada 21-24 iunie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 512 misiuni, cele mai multe dintre ele –219, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 38  incendii în urma cărora s-au înregistrat doar pagube materiale.

În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 16 accidente rutiere soldate cu 35 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță, 17 dintre ele fiind ulterior transportate la spital. Din păcate, o victimă a fost declarată decedată la fața locului.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în  alte 239 situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD, ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, în perioada menționată, personalul Inspecției de Prevenire a executat 12 controale din domeniul de activitate –unități de turism, restaurante și spații de comerț, în urma cărora au fost constatate 78 de sancțiuni și au fost aplicate 14  amenzi în cuantum de 222.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*