Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit 40.000 de ţigarete de contrabandă, ascunse în cabina unui camion

Tigari de contrabanda in camion FOTO Garda de Coasta
Tigari de contrabanda in camion FOTO Garda de Coasta

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au depistat un cetățean român care transporta aproximativ 40.000 ţigarete de contrabandă în vederea comercializării într-un târg de legume și fructe.

În urma activităţilor informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au oprit în trafic, pe raza municipiului Constanţa, pe 21 aprilie 2017, un camion condus de cetăţeanul român M.L., în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Suceava, despre care deţineau informaţii că transporta ţigări de contrabandă.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire, 23 tone cartofi și 3 tone de porumb, în vederea comercializării într-un târg de legume de pe raza municpiului Constanța.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra mijlocului de transport si au descoperit, ascunse în cabina camionului, 1.960 pachete de tigari, marca Rothmans, cu timbru fiscal de Ucraina.

Șoferul a declarat că a achiziționat țigările din localitatea de domiciliu de la persoane necunoscute și intenționa să le comercializeze în târg.

În urma celor constatate, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete în valoare de 19.600 lei, iar ansamblul format din camionul Scania și remorca marca Schwarzmuller, în valoare de 15.000 euro, a fost indisponibilizat.

Bărbatul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă – deţinerea, transportul şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*