Polițiștii constănțeni au aplicat amenzi de 260.000 de lei, în urma unor acțiuni de la sfârșitul acestei săptămâni

Acțiune a polițiștilor constănțeni. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii constănțeni au aplicat amenzi de 260.000 de lei, în urma unor ample acțiuni desfășurate la sfârșitul acestei săptămâni.

Potrivit IPJ Constanța, în perioada 23 – 25 februarie,  polițiștii au intensificat acțiunile specifice, peste 700 de polițiști acționând, în județul Constanța, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

“Dispozitivele au fost suplimentate, în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică în acest sfârșit de săptămână, în județul Constanța, la activitățile desfășurate participând polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Astfel, au fost desfășurate, în sistem integrat cu jandarmii, 131 de acțiuni, în localitățile din județ.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 553 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri” – IPJ Constanța.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 260.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 27 de permise de conducere și au fost retrase 35 de certificate de înmatriculare.

În același timp, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 16.45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia  au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Medgidiei din comuna Cuza Vodă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 21.15, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție  au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Spiru Haret, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*