Polițiștii au descoperit o cultură de canabis în locuința unui constănțean

Cultură de canabis. FOTO IPJ Constanța

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 2 percheziții domiciliare, la locuința unei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și deţinere, fără drept, de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, bănuitul ar fi înființat și întreținut, în locuința sa, o cultură de canabis, destinată comercializării și ar fi deținut, în vederea consumului propriu, cantități de droguri de mare risc (cocaină și amfetamină).

În urma perchezițiilor domiciliare, la imobilul persoanei bănuite a fost descoperită o cultură de canabis, formată din patru plante, în greutate de aproximativ 700 de grame.

De asemenea, au fost descoperite și indisponibilizate 323,97 grame de canabis, 22 de grame de rezină de canabis, aproximativ 4 grame de cocaină în amestec și 0,16 grame de amfetamină,  4 cântare de precizie, echipamente necesare întreținerii culturii, precum și alte mijloace de probă.

La data de 13 decembrie a.c., procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul de 27 de ani.

Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Ieri, 14 decembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*