Polaris M Holding vă sfătuiește să alegeți să achiziționați responsabil!

Alte tone de deșeuri au fost strânse. FOTO Polaris M Holding

Zilnic, angajații Polaris M Holding întreprind acțiuni de salubrizare în zonele în care se acumulează deșeuri aruncate la întâmplare pe spațiul public. Nu sunt puține cazurile în care anumiți cetățeni se solidarizează pentru constituirea unor ghene improvizate pe spațiul public .

Varietatea produselor de pe piață ne oferă o mare libertate la cumpărături, însă puțini înțeleg faptul că fiecare cumpărător este responsabil pentru obiectele achiziționate, după ce acestea devin inutilizabile. Aruncarea deșeurilor la întâmplare este o alegere personală comodă dar imorală, întrucât acest fenomen afectează mediul înconjurător, sănătatea cetățenilor și imaginea orașului.

Cea mai mare parte a deșeurilor aruncate la întâmplare sunt obiectele de unică folosință, acestea sfârșesc abandonate pe drumurile publice sau în mediul natural, constituind o sursă reală de poluare.

Fabricate pentru o singură utilizare, obiectele de unică folosință sunt fragile, ceea ce face inutilă păstrarea lor. Alegerea responsabilă, de a achiziționa doar obiecte reutilizabile, aduce multiple beneficii. Astfel, pungile și recipientele din materiale durabile (sticlă, metal sau plastic rezistent) au un aspect plăcut, sunt ergonomice și se pot personalize.

„Toate produsele de care vrem să ne despărțim trebuie reciclate, dacă materialele din care sunt alcătuite suportă acest proces. Reciclând, protejăm mediul înconjurător, valorificăm resursele iar produsele primesc o nouă viață“, ne sfătuie reprezentanții Polaris M Holding.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*