Polaris M Holding: „Depozitarea deșeurilor la întâmplare, lângă pubela galbenă sau cea neagră, se sancționează conform legii”

Polaris M Holding atrage atenția că depozitarea deșeurilor la întâmplare, lângă pubela galbenă sau cea neagră, se sancționează conform legii. Astfel, numai în cursul săptămânii trecute Poliția Locală a aplicat 132 de sancțiuni, persoanelor fizice și juridice, pentru depozitarea deșeurilor lângă pubelă, în recipiente precum cutii, bidoane etc, cu o valoarea de peste 120.000 de lei.

„Nu uitați! Dacă locuiți în zona de case, depozitați deșeurile menajere în pubela neagră și pe cele reciclabile în pubela galbenă. Dacă locuiți în zona de blocuri, depozitați deșeurile menajere în locurile special amenajate, respectiv platformele supraetajate sau modulare și materialele reciclabile în containere de tip iglu, în containere galbene sau în platformele modulare inscripționate corespunzător”, au transmis reprezentanții societății.

Pentru că există în continuare multe persoane fizice sau juridice care ignoră cu bună știință normele legale în privința gestionării deșeurilor, săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 138 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice în valoare totală de 122.750 de lei, după cum urmează:

  • 132 de sancțiuni, conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 64.750 de lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer în ziua de colectare a deșeurilor dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • două sancțiuni, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 28.000 de lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;
  • patru sancțiuni, aplicate conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de 30.000 de lei.

Constănțenii pot să semnaleze cu încredere orice faptă antisocială la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*