Polaris M Holding anunță că perioada de informare privind colectarea selectivă va fi prelungită până în 18 septembrie. În zona de blocuri nu se va aplica măsura de verificare a recipientelor în această săptămână

FOTO Polaris M Holding

Începand de astăzi, 11 septembrie, Polaris M Holding va începe verificarea conținutului pubelelor pentru colectarea deșeurilor reziduale și reciclabile de la cetățenii care locuiesc în zona de case (gospodării individuale), însă, în cazul colectării deșeurilor reziduale și reciclabile din zona de blocuri (asociații de proprietari) se va amâna măsura de verificare a recipientelor până în data de 18 septembrie 2023.

În urma discuțiilor purtate cu autoritățile administrației publice locale și președinții asociațiilor de proprietari s-a ajuns la concluzia că este necesar ca perioada de informare cu privire la colectarea separată, să se extindă până în data de 18 septembrie 2023. Astfel, începand din această seară, la punctele de colectare comune (platforme), din zona de blocuri, nu se va aplica măsura de verificare a recipientelor.

“Reiterăm ideea că, începând tot din această seară, 11 septembrie, echipele Polaris vor începe verificarea conținutului pubelelor de culoare neagră și galbenă (deșeuri reziduale și reciclabile) ce aparțin populației care locuiește în zona de case. Dacă se constată că pubela conține deșeuri colectate necorespunzător, se va lipi, pe pubelă, o eticheta și un pliant informativ în care sunt prezentate informații despre cum se colectează deșeurile în mod corect iar, în final, pubela nu va fi ridicată.

Menționăm că, campania de informare se derulează pe mai multe medii: presa scrisă, radio, Facebook, ghiduri de colectarea separată, dar și prin distribuția de pliante.

Colectarea separată este o obligație legală, conform Legii 101/2006, iar utilizatorii serviciului de salubritate au obligația să asigure precolectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat în gospodăriile proprii.

Rugăm președinții asociațiilor de proprietari să informeze locatarii cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Informarea poate fi realizată cu ușurință prin intermediul pliantului, varianta tipărită sau cea electronică” – Polaris M Holding.  

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*