Polaris M Holding anunță că a fost pusă în situația de a modifică programul de colectare a deșeurilor

Firma Polaris anunță că modifică programul de colectare a deșeurilor

Compania Polaris M Holding Constanța anunța că începând cu data de 1 martie, firma Tracon, administratorul rampei ecologice DEDMI Ovidiu, își scurtează programul de lucru, obligând în același timp compania Polaris M Holding să schimbe programul de colectare a deșeurilor provenite de la cetățeni, instituții publice și agenți economici. 

În ultimele zile, în care s-a instalat cod portocaliu de temperaturi scăzute, s-a înregistrat un decalaj în programul de colectarea a deșeurilor, care nu a depins de compania Polaris, ci de modificarea programului de lucru aplicat de firmă Tracon. Astfel, începând cu data de 1 martie și în mod special în zilele de 3 și 4 martie, Polaris M Holding s-a regăsit în imposibilitatea de a colectă integral deșeurile de pe rază municipiului Constanța, deoarece nu a avut unde să le depoziteze.

În urmă modificării programului de lucru, rampă ecologică nu mai funcționează 24 h/ 24 h, astfel și programul de colectare a deșeurilor, desfășurat de Polaris, suferă modificări, deoarece acesta depinde în totalitate de accesul la rampă ecologică DEDMI Ovidiu.

Noul program de lucru al firmei Tracon este următorul:

Luni-Vineri – 7:30 – 17:30;
Sâmbătă-08:00 – 15:30;
Duminică – Închis (la fel în orice zi legiferată că nelucratoare).

Pentru remedierea acestei probleme, Polaris M Holding a înaintat o adresă către Primăria Municipiului Constanța, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns.

Astfel, în ziua de duminică, când rampă ecologică este închisă, cantitatea de deșeuri colectată ajunge la aproximativ 250 de tone, deșeuri care rămân neridicate până a două zi, când platformele sunt deja supraîncărcate. În aceste condiții, se poate observă cu ușurință că noul program al firmei Tracon nu permite desfășurarea activității de colectarea a deșeurilor în condiții optime. Modificarea programului de lucru provoacă blocaje în colectarea deșeurilor și afectează sănătatea populației, precum și imaginea orașului.

În această situație, compania Polaris M Holding anunța cetățenii, agenții economici și instituțiile publice că activitatea de colectare a deșeurilor se va realiză în funcție de programul depozitarului și nu-și asumă responsabilitatea pentru viitoarele blocaje cauzate de scurtarea programului lucru adoptat de firmă Tracon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*