PNL Constanța și-a lansat candidații pentru alegerile locale. Huțucă: “Schimbarea la CJ va fi sub formă de val sau de tsunami”. Ciucă: “Mitroi știe să evite valul și să ajungă acolo unde trebuie cu județul”

Florin Mitroi

PNL Constanța și-a lansat în această seară candidații pentru alegerile din locale în cadrul unui eveniment care a avut loc la Casa de Cultură. Invitați speciali au fost președintele PNL, Nicolae Ciucă și președintele PNL București, Sebastian Burduja.

Evenimentul a fost deschis de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

“Văd primarii noștri, determinați, pricepuți, populari. Ei sunt baza de încredere a PNL, construită în timp, prin fapte, prin multă, multă muncă. Mă uit în sală și văd tineretul național liberal, le mulțumesc că ne sunt alături. Mă uit la candidații noștri și avem de departe cea mai bună ofertă electorală, cea mai credibilă din fiecare localitate din acest județ.

Nimic nu mă bucură mai mult decât să văd această echipă motivată să apare și să ducă mai departe schimbarea adusă de PNL în județul Constanța”, a declarat Bogdan Huțucă.

El a spus că Florin Mitroi va aduce la Consiliul Județean Constanța schimbarea așteptată de peste 20 de ani.

Am convins un astfel de lider că a venit momentul să treacă la nivelul următior. Acest lider este Florin Mitroi. Florin a acceptat o misiune frumoasă, trebuie să aducă schimbarea pe care CJ Constanța o așteaptă de peste 20 de ani, o schimbare în abordare și în mentalitate și performanță. Nu știu sub ce formă vine această schimbare, sub formă de val sau de tsumani, dar va fi rapidă, vizibilă și în interesul constănțenilor”, a spus liderul PNL Constanța.

A continuat primarul Constanței, Vergil Chițac, care a vorbit despre proiectele realizate sau în curs de implementare.

“În curând pornim lucrările pentru construirea noului CET cu o tehnologie de ultimă generație, un proiect complementar cu schimbarea conductelor de termie. Tot cu banii europene facem și pe acesta.  Construim două spitale noi. Spitalul Modular este deja funcționar, iar Spitalul de Cardiologie și Oncologie, pentru el, lucrările stau să înceapă. În plus, consolidăm și modernizăm Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care este Spital Municipal  și care știm că funcționează într-o clădire în 1931. Am cheltuit în trei ani de mandat 120 de milioane de euro bani europeni față de numai 5 milioane de euro în mandatul anterior.  Avem anul acesta cel mai mare buget de investiții din istoria Constanței, de aproape 200 de milioane de euro.

Reabilităm, modernizăm și dotăm în cele mai ridicate standarde de exigență grădinițele, școlile și liceele din Constanța, alături de sălile de sport și de curțile interioare. Sunt investiții fără precedent în infrastructura școlară a orașului Constanța,  zeci de exemple în tot orașul și continuăm.

Am resistematizat traficul rutier și am început un proces de reabilitare și modernizare a marilor bulevarde. Construim parcări în cartiere și avem cinci proiecte pentru parcări supraetajate”, a declarat Chițac.

Președintele PNL București, Sebastian Burduja, s-a referit la potențialul de dezvoltare al Constanței.

“Aceleași gânduri de respect pentru domnul Florin Mitroi.  Domnule primar, știu foarte bine ce performanțe ați avut ca primar și dumneavoastră aveți proiect la Ministerul Energiei în evaluare, știu câte fonduri europene ați reușit să absorbiți și vă felicit și cred că nu există om mai potrivit pentru un județ precum Constanța unde e nevoie de viziune, de seriozitate, pentru că aveți niște oportunități extraordinare în anii următori și o să vă spun despre ce este vorba. Aveți, pe de-o parte, reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, la care muncim și domnnul prim-ministru și președinte Nicolae Ciucă ține foarte mult aceste proiecte, le-a accelerat pe mandatul dânsului și acum ține de noi să le ținem în acel calendar de 2031-2032. Apropo, reactoarele 1 și 2 sunt pe locul 3, respectiv locul 1 în lume, între 440 de reactoare nucleare. Asta este excelența românească de la Cernavodă”, a afirmat Sebastian Burduja.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut cuvinte de laudă la adresa lui Florin Mitroi, candidatul liberal la președinția CJ Constanța.

“A zis domnul Huțucă mai devreme, când va veni domnul Mitroi la Consiliul Județean, va veni valul sau tsunami. Domnule președinte Huțucă, va veni Valu lui Traian, că altul n-are. Și dacă vine de la Valu lui Traian înseamnă că este și un bun surfist, ca atare va ști să evite valul, să meargă pe coama lui și să ajungă acolo unde trebuie cu județul, pentru că vine dintr-o localitate, dintr-o comună unde a fost ales, dacă nu mă înșel cu 90%, La fel ca la domnul amiral vorbesc faptele domniei sale.

Sunt oameni care au performat profesional. Asta le-am cerut la liberali. Veniți cu oameni profesioniști, ușile sunt deschise pentru cei care au făcut ceva în viața lor, altfel despre ce să vorbim.  Sunt oameni care au făcut lucruri în viață.  Am mai spus cândva și am să repet de fiecare dată: politica nu este arta compromisului, politica este arta faptelor.  În PNL le-am cerut să demonstreze prin fapte fiecare ce a făcut și ce n-a făcut.  Trebuie să recunoaștem ce n-am făcut, sunt lucruri, așa cum v-am spus, omenește, pe care nu le-am făcut, dar trebuie să le recunoaștem. Trebuie să avem curajul să ne ducem să vorbim cu oamenii”, a mai spus președintele PNL.

Ultimul care a urcat pe scenă a fost Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța. El a spus că președintele de CJ nu trebuie să se creadă Dumnezeu.

Am intrat în această cursă pentru că sunt născut și crescut în acest județ. Am intrat pentru toți cetățenii acestui județ. Am intrat și am fost încurajat să accept de foarte mulți cetățeni din acest județ. Nu îmi este indiferent cum trăiesc. Să ne uităm cu toții la serviciile de sănătate, am văzut cu toții drumuri încă în județul Constanța de piatră, am văzut cu toții și mai ales colegii mei primari transporturi în comun, am văzut cu toții ce înseamnă o o necolaborare instituțională a unui președinte,  a unui prefect cu primarii. Președintele CJ nu trebuie să se creadă Dumnezeu pe pământ, trebuie să colaboreze cu toți primarii, cu oameni cu afaceri, cu tot mediul din acest județ, pentru dezvoltarea Constanței”, a declarat Florin Mitroi.

Mitroi a mai spus că pentru el vorbesc faptele.

Vreau să resuscităm acest județ. Vă doriți? Atunci vă rog din suflet să îmi dați concursul. Spunea cineva că voi veni cu cea mai bună echipă. Vin doar cu Ionela. Dar cred cu tărie că pot schimba oamenii să înțeleagă că trebuie să muncim pentru oameni, să înțeleagă că sunt și ei la rândul lor oameni, că au părinți, au copii și nu trebuie să vină la serviciu doar pentru bani. Florin va fi prietenul primarilor, colegul lor, nu voi sta în birou la CJ. Voi delega sarcini și voi merge în fiecare colț al acestui județ, îmi place ceea ce fac. Pe mine mă reprezintă 20 de ani de administrație, nu vin cu vorbe, eu vin cu fapte”, a mai declarat Florin Mitroi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*