Pistolul mitralieră și muniția sustrase prin violență de la un militar, în luna martie, găsite în apropierea unității militare, sub o saltea

Pistolul mitralieră și muniția sustrase prin violență de la un militar, în luna martie, găsite în apropierea unității militare, sub o saltea. FOTO Pixabay

Arma pierdută de un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat, care ar fi fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate, a fost găsită după mai multe luni, sub o saltea, în apropierea unității militare.

Potrivit anchetatorilor, arma, ruginită, a fost găsită cu tot cu muniția sustrasă în apropierea unității militare, la aproximativ 200 de metri, ascunsă sub o saltea, nu au fost scotocirile cum trebuie atunci.

„Este ruginită și nu sunt urme că ar fi fost folosită. Probabil stătea acolo de mult timp, poate chiar de când a fost sustrasă. Ancheta în acest caz continuă pentru a se vedea cine a pus-o acolo. Nu sunt date concrete că militarul care a reclamat ar fi fost implicat”, au precizat sursele citate.

În data de 19 martie, o persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*