VIDEO Peste 70 de pompieri au luptat cu flăcările, timp de șapte ore, pentru a stinge incendiul izbucnit în blocul de locuințe din Năvodari

Peste 70 de pompieri au luptat cu flăcările pentru a stinge incendiul izbucnit în blocul de locuințe din Năvodari

Peste 70 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au luptat aproximativ șapte ore cu flăcările care au cuprins mansarda unui bloc de locuințe din orașul Năvodari. Nu s-au înregistrat victime.

Potrivit ISU Constanța, alerta a fost dată la ora 11.27, printr-un apel la numărul unic de urgență 112. La locul solicitării au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă cu spumă, din care două venite în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Ialomița și Călărași, trei autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, un SMURD tip B, o autospecială pentru transport victime multiple, o descarcerare, o autocisternă și două autospeciale de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța.

S-a acționat pentru localizarea, limitarea și stingerea incendiului atât din interior, cât și din exterior, una din cele patru laturi ale blocului cu patru scări fiind inaccesibilă. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului dar și a materialelor ușor inflamabile utilizate în construcția mansardei – lemn, OSB, vată minerală. Din cauza flăcărilor puternice, bucăți din părțile laterale ale acoperișului din tablă s-au desprins, dar nicio persoană nu a fost rănită.

Pompierii militari au reușit să decoperteze parțial acoperișul, facilitându-se astfel stingerea incendiului de la exterior, cu ajutorul autoscărilor.

Nu s-au înregistrat victime. Până la sosirea pompierilor 14 persoane s-au autoevacuat, dar o femeie în vârstă de 82 ani a fost evacuată de forțele de intervenție. În trei dintre apartamente, pompierii militari au găsit doi câini și o pisică, animalele ce au fost scoase și predate proprietarilor.

Mansarda blocului a ars generalizat, pe o suprafață de peste 2.000 mp. Opt apartamente aflate la mansardă au fost afectate în totalitate de incendiu, iar alte opt, situate tot la mansardă, au fost afectate în proporție de 30 – 40 la sută fiecare. Șaisprezece apartamente situate la etajul IV al blocului au fost afectate de apa provenită de la operațiunile de stingere a incendiului.

Focul a fost stins la ora 17.52, însă două autospeciale au rămas pentru asigurare măsuri PSI.

Vineri, 06 mai, la ora 08.00, reprezentanți ai ISU „Dobrogea“ și ai Poliției Locale Năvodari se vor afla la blocul în care s-a produs incendiul pentru a efectua o evaluare detaliată a pagubelor și a se întocmi documentele aferente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*