Peste 600 de tone de deșeuri care nu respectau prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

Percheziții domiciliare efectuate în trei județe, pe linia importului ilegal de deșeuri. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit, în urma punerii în aplicare a trei mandate de percheziție într-un caz de import ilegal de deșeuri, peste 600 de tone de deșeuri care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime al Inspectoratului General al Poliției Române și inspectori din cadrul Direcției Generale a Vămilor, sub coordonarea procurorului de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, au pus în aplicare vineri, 28 ianuarie, trei mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Ilfov, Călărași și Teleorman.

În urma acestei activități, echipa care a efectuat perchezițiile a descoperit la o locație din județul Călărași, 40 de baloți ce conțin 19.000 kg deșeuri textile. Acestea erau depozitate neautorizat și provin din Italia fiind introduse pe cale rutieră în România în anul 2019 de către o societate comercială declarând bunurile ca fiind „fibre textile – diferite culori”.

La punctul de lucru al societății comerciale în cauză, din județul Teleorman, au fost identificate aproximativ 600 de tone de deșeuri din plastic. Dintre acestea aproximativ 194 de tone au fost importate, sunt murdare, urmând a fi sortate și spălate, fapt ce contravine legislației de mediu. Alte 372 de tone sunt achiziționate din România, iar 40 tone deșeuri de diferite tipuri sunt nevalorificabile în aceasta locație.

Totodată sunt suspiciuni ca societatea nu respecta nici prevederile din autorizația de mediu, depășind cu mult cantitatea maximă anuală, de deșeuri din plastic autorizată pentru reciclare.

Au mai fost ridicate in vederea continuării cercetărilor, de la sediul societății comerciale aflat în județul Ilfov, documente cu valoare probatorie.

Activitățile sunt în derulare iar acțiunea este coordonată de procurorul de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*