Peste 450 de constănțeni au pierdut, în octombrie, lupta împotriva virusului SARS-CoV-2. „Virusul, practic, ne-a șters o comunitate de pe fața pământului”, spune prefectul Silviu Coșa

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa

Peste 450 de persoane au murit, în luna octombrie, în județul Constanța, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, o comunitate de mărimea unei comune, după cum a anunțat prefectul Silviu Coșa.

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, prefectul județului Constanța le-a mulțumit celor peste 60.000 de persoane care s-au vaccinat luna trecut împotriva COVID-19, dar a anunțat și că 457 dintre constănțenii care au contractat virusul au decedat.

„Le mulțumesc tuturor celor peste 60.000 de constănțeni care s-au vaccinat luna aceasta! Din păcate, însă, 457 de persoane nu au avut timp să se salveze în fața COVID-19, o boală necruțătoare atunci când nu ai niciun scut împotriva ei. Imaginați-vă că, în luna octombrie, în județul nostru au murit, din cauza COVID-19, aproape la fel de multe persoane câte trăiesc în comuna Dumbrăveni. Virusul, practic, ne-a șters o comunitate de pe fața pământului, fără scrupule, fără milă.

În aceste ultime două luni ale anului, facem tot ce ține de noi să sporim eforturile din campania de vaccinare. De la coordonatori, până la bunicii noștri din satele constănțene, cu toții trebuie să vâslim în același sens”, a postat prefectul Constanței pe pagina sa de socializare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*