Peste 40 de tone de echipamente medicale, obținute în cadrul unui proiect european, au sosit la Spitalul Mangalia

Peste 40 de tone de echipamente medicale au sosit la Spitalul Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia a primit recent peste 40 de tone de echipamente de protecție, dezinfectanți și alte produse specifice, achiziționate printr-un proiect cu bani europeni accesat de unitatea medicală în urmă cu doi ani.

„Este cea mai amplă acțiune de dotare a spitalului nostru, încă de la înființarea instituției. Aceste produse medicale ne sunt suficiente pe o perioadă de aproximativ cinci ani, astfel că fondurile economisite în această perioadă vor fi folosite pentru alte lucruri extrem de necesare pacienților noștri, cum ar fi dispozitive medicale, medicamente, dar și investiții în modernizarea unității medicale. Am urmat toți pașii din procedurile specifice unui astfel de proiect și ne bucurăm că avem consumabile suficiente pentru a ne desfășura activitatea în condiții optime”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

Tot ea a precizat că din banii europeni s-a achiziționat, în prima parte a proiectului, aparatură importantă în ATI, precum: aparate de anestezie, monitoare funcții vitale, electrocardiografe, ventilatoare, injectomate, dar și alte echipamente medicale necesare spitalului, iar într-o etapă finală, va fi cumpărată aparatură medicală folosită în imagistică.

„Proiectul încă nu s-a încheiat, mai avem o altă etapă de achiziție a aparaturii folosite în imagistică, spre exemplu a unor echipamente RX Digital cu grafie și scopie sau RX Digital mobil și alte echipamente medicale extrem de utile, folosite în mai multe ramuri medicale”, a mai subliniat reprezentantul spitalului din sudul județului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*