Peste 300 de vehicule au fost oprite de polițiștii constănțeni într-o singură noapte. Șoferii au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test

Acțiune a polițiștilor constănțeni. FOTO IPJ Constanța

În noaptea de 23/24 iulie, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța, ai Serviciului Rutier și ai Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale din Poliția Română, au desfășurat o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, respectiv pentru prevenirea conducerii de vehicule sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Polițiștii au oprit, pentru control, peste 300 de vehicule, conducătorii auto fiind testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.500 de lei, totodată fiind reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere, pentru consumul de băuturi alcoolice (sub limita de infracțiune).

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

În plus, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru conducere fără permis.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*