Peste 2.000 pacienți au fost preluați, evaluați şi tratați, de urgență, la SCJU Constanța în minivacanța de Rusalii

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pregătit pentru minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Sistemul de asistență medicală din Constanța a fost pus la grea încercare în minivacanța de 1 iunie și Rusalii, cu mii de pacienți ce au cerut ajutorul personalului de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Crina Kibedi, în intervalul de timp cuprins între dimineața zilei de 1 iunie și ora 08.00 a zilei de 6 iunie, un total de 2.187 de persoane, dintre care 663 de copii, au fost preluate la UPU SMURD.

Dintre acești pacienți, 424 au necesitat internarea de urgență pentru investigații și tratament specializat. Cele mai solicitate secții ale SCJU Constanța în ultimele cinci zile au fost Pediatria, Neurologia, Cardiologia și Obstetrica Ginecologie. Intervalul cu cele mai multe prezentări a fost în perioada 03 – 04 iunie, când, în decursul a 24 de ore, s-au prezentat la UPU 469 de pacienți.

Potrivit datelor furnizate de sistemul informatic al spitalului, majoritatea pacienților au fost încadrați pe Codul Verde. Conform Protocolului Național de Triaj, acești pacienți se află într-o stare stabilă, însă necesită investigații și, eventual, internare în secțiile de specialitate ale spitalului.

În ceea ce privește clasificarea pacienților la prezentarea în UPU pe diferitele coduri de urgență în perioada 1 – 6 iunie, situația se prezintă astfel: 40 de pacienți au fost încadrați pe Cod Roșu, 1.893 pe Cod Verde, 184 pe Cod Galben, 32 pe Cod Albastru și 38 pe Cod Alb. Codurile Galben și Roșu indică pacienți critici sau cu potențial mare de agravare, în timp ce pacienții încadrați pe Codurile Albastru și Alb reprezintă cazuri nonurgente, care pot fi tratate în ambulatoriu sau de către medicul de familie.

„Primii pacienți care sunt preluați, indiferent dacă au venit cu ambulanța sau individual, sunt cei al căror risc vital este imediat, cât şi pacienții pentru care există risc de agravare rapidă”, a precizat Crina Kibedi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*