Peste 150 de Jandarmi se vor afla pe litoral în perioada minivacanței de Paște și 1 Mai

Echipaje de Jadarmi. FOTO Cătălin Schipor

Peste 150 de jandarmi vor acţiona zilnic, în perioada 26 aprilie – 1 mai, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinaţie în vederea petrecerii perioadei de minivacanţă.

Astfel, jandarmii constănţeni vor executa misiuni alături de poliţişti, în localităţile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

În aceeaşi perioadă, concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, peste 400 de jandarmi constănţeni vor avea în atenţie siguranţa participanţilor la evenimentele ce vor fi organizate în zona de competenţă, astfel:

  • evenimentul muzical Sunwaves în perioada 25 aprilie – 01 mai;
  • festivalul gastronomic Du Bonheur în perioada 25 aprilie – 01 mai;
  • Sunset Festival la Vama Veche în data de 30 aprilie;
  • competiţia sportivă de kureş(lupte tătăreşti) ce va avea loc în Valu lui Traian în data de 01 mai;
  • evenimentul cultural-artistic Ziua Mangaliei în data de 01 mai;
  • Ziua comunei Oltina în data de 29 aprilie;
  • meciul de fotbal Axiopolis Cernavodă – C.S. Făurei în data de 26 aprilie;
  • meciul de fotbal dintre Dunărea Călăraşi şi FC Hermannstadt în data de 27 aprilie;
  • meciul de baschet feminin C.S.Phoenix Constanţa – C.S.U.Cluj în data de 30 aprilie;
  • activitatea de picnic din zonele Cheile Dobrogei şi Fântâniţa în perioada 29 aprilie – 01 mai;

De asemenea, în perioada 26 aprilie – 01 mai, jandarmii constănţeni vor fi prezenţi în staţiile feroviare alături de poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, în timpul sosirii/plecării trenurilor de călători.

Totodată, în această perioadă, peste 140 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 34 de obiective din judeţul Constanţa.
În zonele de competenţă, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situaţia săvârşirii unor fapte antisociale.
În perioada minivacanţei, jandarmii constănţeni vor desfăşura şi acţiuni informativ-preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activităţile de picnic, în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la importanţa deosebită a protejării mediului înconjurător, dar şi pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite.

Reamintim turiştilor că se poate solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea celui mai apropiat echipaj, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*