Peste 1.000 de tone de deșeuri, întoarse în Bulgaria de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța

Peste 1.000 de tone de deșeuri, întoarse în Bulgaria. FOTO Garda de Mediu Constanța

Comisarii  din cadrul Comisariatului Județean Constanța împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud Agigea au interzis tranzitul pe teritoriul României a doua barje care transportau cantitatea de peste 1.000 de tone de deșeuri, declarate ca fiind deșeuri de metale feroase.

În urma controlului, s-a constatat ca deșeurile feroase sunt amestecate cu anvelope uzate, motoare ce conțin lubrifianți, deșeuri din material plastic, carton, hârtie, precum și componente din vehicule scoase din uz.

Potrivit Gărzii de Coastă, cele două barje au sosit în portul Murfatlar pe Dunăre și urmau să tranziteze România, din Bulgaria, cu destinația Turcia. Acestea au mai fost depistate în cursul lunii iunie, având o încărcătură similară de deșeuri neconforme, de către polițiștii de frontieră împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, cei din urmă luând măsura de nepermitere a intrării în ţară în vederea efectuării tranzitului și returnarea deșeurilor la expeditor.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/ tratare/ transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*