Pentru că piețele acoperite trebuie închise, Primăria Hârșova va amenaja mai multe tarabe în aer liber

Pentru că piețele acoperite trebuie închise, se vor amenaja tarabe în aer liber.

Din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 din ultima perioadă, la nivel național au fost impuse mai multe măsuri pentru diminuarea răspândirii acestuia, inclusiv închiderea piețelor agroalimentare acoperite.

Potrivit primarului orașului Hârșova, Viorel Ionescu, autoritățile locale au primit libertatea de a identifica soluții pentru diminuarea efectelor închiderii piețelor acoperite.

„Astfel, Primăria Orașului Hârșova va amenaja în spatele pieței mai multe tarabe pe care să poată fi expuse produsele în aer liber, astfel încât să fie limitat cât mai mult riscul îmbolnăvirii, dar și răspândirea acestui virus. Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că, încă din data de 14 iulie, este funcțională aplicația Magazinul Virtual Hârșova – https://producatori.primaria-harsova.ro/, unde toți comercianții locali aflați în evidența noastră își pot promova produsele, iar hârșovenii îi vor putea contacta și cumpăra online”, a precizat primarul Viorel Ionescu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el îi roagă pe acei cetățeni care consideră că nu se impune luarea unor măsuri sau că virusul nu există, să înțeleagă faptul că autoritățile au responsabilitatea gestionării sănătății populației, că dreptul la viață și la sănătate sunt primordiale, „că în jurul nostru sunt și persoane vulnerabile, chiar dintre cei apropiați sau dragi nouă”, expuse unor îmbolnăviri grave sau chiar decesului, pe fondul infectării cu COVID-19.

„Așadar, vă respect punctul de vedere, dar vă rog să ne fiți alături și să respectăm cu toții măsurile luate de autorități, să ne sprijiniți inclusiv cu propunerea unor soluții alternative, care să le îmbunătățească pe cele găsite de noi. Nu vreau să ajungem în situația de a crede în existența acestui virus doar atunci când ni se întâmplă! Întotdeauna este mai ușor să previi, decât să tratezi. Vă doresc sănătate multă tuturor și vă mulțumesc pentru înțelegere. Împreună vom trece mai ușor peste toate problemele”, a mai comentat primarul Hârșovei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*