Patru persoane au fost arestate de Tribunalul Constanța, pentru trafic de droguri de risc, în două cauze penale

Droguri găsit de polițiști. FOTO Poliția Română

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat la data de 15 noiembrie 2023, 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în două cauze penale.

În prima cauză, s-a reținut că, în perioada mai – octombrie 2023, o persoană ar fi comercializat direct cantități de noi substanțe psihoactive și ar fi intermediat altor două persoane comercializarea de droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din municipiul Constanța.

Interacțiunea cu clienții s-ar fi realizat față în față, după ce detaliile privind tipul de drog, cantitatea și prețul ar fi fost stabilite prin intermediul unei platforme de socializare.

În cel de-al doilea dosar, s-a reținut că, în perioada august – octombrie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, o persoană ar fi comercializat, în mai multe rânduri, cantități de cristal (3-CMC, drog de mare risc) pentru sume între 800 și 1.000 de lei (prețul unei doze fiind de 200 de lei).

De asemenea, din cercetările efectuate a rezultat că aceasta, pentru  a-și fideliza clienții, ar fi oferit o reducere de preț, respectiv 1.700 de lei pentru 10 doze de droguri de mare risc achiziționate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, diverse cantități de canabis, 3 grindere cu urme de canabis, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

La data de 15 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în cele două cauze penale, reținerea a 4 persoane bănuite.

În cursul zilei de 16 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerea de arestare preventivă a 3 persoane, pentru 30 de zile și măsura arestului la domiciliu, față de a patra.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*