Patru militari români din batalionul de la Topraisar, răniți într-o explozie în Afganistan

Rechinii albi. FOTO MApN, Marius Galanton
Rechinii albi. FOTO MApN, Marius Galanton

Patru militari din Batalionul Protecția Forței ”Rechinii Albi”  au fost răniți duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari răniți.

“Suntem alături de cei patru militari răniţi astăzi în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în Teatrul de operații Afganistan.
Am discutat cu comandantul batalionului care mi-a raportat că starea de sănătate a militarilor este stabilă și că le-a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.  Am ordonat ca, atât eu, cât și ministrul apărării naționale, să fim în permanență informați cu privire la starea de sănătate a militarilor“, a declarat Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*