Parteneriat între Teatrul de Stat Constanța și Asociaţia „Dascălii Schimbării”

Teatrul de stat Constanta (Fantasio). FOTO Cătălin Schipor

Teatrul de Stat Constanţa şi Asociaţia „Dascălii Schimbării” au pus bazele colaborării în folosul comunităţii constănţene, prin semnarea unui acord de parteneriat.

Actorii Teatrului de Stat Constanţa vor lucra cu profesori care doresc să-şi îmbunătăţească aptitudinile de comunicare cu „publicul” lor, anume cu elevii, astfel încât din acest proces de învăţare a dascălilor să reiasă un câştig pentru procesul de educaţie din sistemul preuniversitar.

Parteneriatul dintre cele două entităţi va veni în sprijinul dezvoltării armonioase a elevilor şi profesorilor şi al îmbunătăţirii, adaptării sistemului educaţional la noile generaţii de copii. De asemenea, parteneriatul prevede desfăşurarea de activităţi comune în scopul dezvoltării calităţii discursului didactic şi dezvoltării gustului pentru teatru atât în rândul elevilor, cât şi în rândul corpului profesoral.

Implicarea civică a elevilor, promovarea educației non-formale, conştientizarea şi identificarea nevoilor elevilor şi apărarea drepturilor acestora sunt, de asemenea, obiective pe care parteneriatul dintre teatru şi asociaţie le va urmări.

Astfel, oficializarea acestei colaborări deschide drumul pentru organizarea, atât în această perioadă de distanţare socială, cât şi atunci când o vom fi depăşit, de programe, campanii evenimente publice prin care actorii să pună la dispoziţia profesorilor şi, prin intermediul lor, la dispoziţia elevilor şi chiar părinţilor, talentele lor speciale în materie de comunicare, discurs public, dicţie, atitudine, limbaj corporal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*