Parfumuri de peste 3 milioane de euro, care urmau să ajungă pe piața neagră, descoperite într-un container în Portul Constanța

Parfumuri descoperite în Portul Constanța. FOTO DIICOT

Parfumuri de peste 3 milioane de euro, care urmau să ajungă pe piața neagră din România și din alte state ale Uniunii Europene, au fost descoperite într-un container sosit din Turcia în Portul Constanța.

La data de 16 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu autoritățile vamale din cadrul Direcției Generale a Vămilor și Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea au efectuat o percheziție a unui container adus din Turcia, în Portul Constanța, ce conținea produse importate de către o societate comercială.
În urma percheziției containerului respectiv, în interiorul acestuia, au fost descoperite 503 cutii cu sticle cu lichid parfumat, ambalate individual, în cutii inscripționate cu mărci de parfumuri consacrate.
Totodată, au fost inventariate un număr de 65.700 de sticle cu parfum, de diferite cantități și branduri, cu valoare de piață ce depășește 3 milioane de euro, produse ce urmau să ajungă pe piața neagră din România și alte state din U.E.
În cauză, la data de 11.03.2021, sumele de 5.600 USD, 1.600 USD și 31.500 USD, care au făcut obiectul unei livrări supravegheate, au fost descoperite asupra a 3 inculpați, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant efectuată de către de procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DICE și DGA. Suma reprezenta obiectul infracțiunilor de corupție comise de reprezentanți ai unor instituții cu atribuții de control în domeniu, care ar fi sprijinit activitatea infracțională.
La data de 13.03.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a 8 dintre inculpați, iar față de alți 6 inculpați procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*