„Parcarea Verde“ de la Spitalul Județean Constanța, lăsată în voia sorții de Confort Urban. Primăria Constanța pregătește introducerea taxării la oră

„Parcarea Verde“, un loc în care șoferii cu tupeu fac legea

În anul 2012 când a fost inaugurată parcarea din vecinătatea Spitalului Județean Constanța, denumită impropriu „Parcarea Verde“, primarul de la acea vreme, Radu Mazăre spunea că parcarea va fi gratuită, iar ultimul etaj va fi destinat riveranilor. De ceva vreme, parcarea a fost abandonată abandonată de autorități: paza a dispărut, iar lifturile nu funcționează. Se poate spune că avem de a face cu liniștea de dinaintea furtunii: Primăria Constanța face ultimele aranjamente pentru a introduce parcarea cu plata.

Până de curând, „Parcarea Verde“ era în grija Direcției de Pază a județului Constanța. Pază impropriu spus, pentru că angajații DP nu făceau decât să îndrume mașinile, iar singurul lucru de apreciat, era faptul că la parterul parcării, nu permiteau „bizonilor“ să își pună mașinile pe locurile persoanelor cu dizabilități. Paznicii au dispărut însă, iar legea junglei s-a instaurat, mai ales că polițiștii locali nu pot amenda pe cineva dacă nu este la mașina parcată „pe dos“, iar platforma de ridicat autoturisme nu poate intra în parcarea etajată.

Plecând de la această neregulă, am aflat despre o serie de surprize ce sunt în curs de pregătire.

Parcarea, aflată în administrarea Primăriei Constanța a trecut către SC Confort Urban SRL prin H.C.L. 81/23.03.2018 și finalizarea procesului verbal de predare/primire a bunurilor existente în parcare, încheiat în data de 01.02.2019. Odată cu acest transfer a încetat și contractul cu Direcția de Pază.

„Până la finalizarea procedurii de achiziție publică pentru un nou contract de pază, serviciul de pază este asigurat provizoriu, prin suplimentarea unui post la contractul aflat în derulare cu Zip Escort, pentru obiectivul „Parcare Verde”. Postul de pază este asigurat numai pe timpul nopții de la ora 19:00 la 07:00. Menționăm că cei din cadrul serviciului de pază nu au atribuții cu privire la dirijarea sau îndrumarea conducătorilor auto aflați în incinta parcării în vederea ocupării unui loc de parcare“, au transmis reprezentanții Confort Urban la solicitarea jurnaliștilor Constanța NEWS.

Achiziția serviciului de pază este în curs de finalizare, urmând că la încheierea contractului „Parcarea Verde“ să aibă doi paznici care să asigure permanența la obiectiv, au mai precizat reprezentanții societății comerciale.

Parcare este una destinată persoanelor care din varii motive ajung la Spitalul Județean Constanța sau la Policlinică așa că bolnavii aveau nevoie de transport cu liftul. Coincidență sau nu, nici acestea nu funcționează de când construcția a fost preluată de către Confort Urban. Deplasarea pacienților de la parter la etajele superioare este un chin pentru cei aflați în dificultate.

„Cele două ascensoare, acestea au fost scoase din uz, datorită unor probleme tehnice. Pe parcursul lunii viitoare, (septembrie 2019 – n.r.),  în urma finalizării procesului de achiziție publică pentru mentenanță și reparație, vor începe lucrările pentru punerea în funcțiune a ascensorului aferent spiralei dinspre Bulevardul Tomis, urmând că până la sfârșitul lunii septembrie acesta să fie funcțional“ potrivit celor de la Confort Urban.

La mijloc nu este însă vorba doar de un simplu transfer de imobile. Odată cu trecerea în ograda Confort Urban și a acestei parcări, se va termina și cu parcarea gratuită a riveranilor, medicilor, asistentelor și restului de personal medical care își lăsau mașinile aici, dar și a bolnavilor și aparținătorilor.

„Luna viitoare dorim să finalizăm și lucrările de la sistemul de taxare, după care parcarea intră în regim de taxare cu plata cu tarif orar“ au subliniat reprezentanții Confort Urban.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Sa faca ei parcari ca sa poata pune taxa, niste nenorociti, vor sa ia bani de peste tot, bai idiotilor, faceti parcari cu bani pentru turisti ba, nu pentru doctori si asistente, idiotilor!!

1 Trackback / Pingback

  1. Parcarea supraetajată din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța se închide timp de trei zile | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*